Målning3-mindre-300x225 Målning2mindre-300x225 Målning1mindre-300x225

Kenelle? Miksi? Miten?

Ekspressiivinen taideterapia sopii kaikille ja se voi olla yksilöllistä tai ryhmämuotoista. Se sopii esim. masennuksesta, uupumuksesta, vuorovaikutusongelmista kärsiville, kriisiin ajautuneille tai läheisensä menettäneille. Taideterapiaan voi tulla myös vain tutkimaan omaa elämäntilannettaan taidetyöskentelyn avulla.

Terapiassa voi kohdata ja käsitellä tunteita joista on vaikea puhua tai muuten ilmaista. Ekspressiivinen taideterapia on ennaltaehkäisevä, kuntouttava sekä mielenterveyttä hoitava menetelmä.

Terapian kesto voi olla 10 kertaa, 1 tunti 15 minuuttia kerrallaan, kerran viikossa tai joka toinen viikko. Tai voi olla kysymys pitempikestoista terapiasta. Tavoitteet ja kesto sovitaan asiakkaan kanssa ensimmäisten tapaamisten aikana.

Sitoutuminen  tuntemattomaan voi olla vaikea. Suosittelen tutustumis- ja kokeilukäyntiä.

Terapiaryhmä voi kokoontua 8 – 10 kertaa kerran viikossa tai harvemmin. Ryhmäkerta kestää 2-3 tuntia. Osallistujien tarpeet määräävät ryhmäterapian sisällön, rakenteen ja teemat.

Yksilö- ja pienryhmäterapia tapahtuu ateljeessani Studio Exa:ssa.  Ateljee on sisustettu taidetyöskentelyä ja keskustelua varten. Isommille ryhmille pyrin löytämään sopivimpia tiloja