Olen Monica Björk. Lapsuuteni asuin Luodossa ja nyt asun Pietarsaaressa. Taide eri muodoissa on ollut minulle tärkeä osa elämästäni jo lapsuudesta asti. Olen kuvaamataidon opettaja ja työskennellyt koulussa useiden vuosien ajan.

Olen opiskellut ekspressiivistä taideterapiaa Inartes Instituutissa Helsingissä vuosina 2006-2010 ja valmistunut terapeutiksi 2010. Olen tehnyt sekä yksilöllistä että ryhmämuotoista taideterapiaa vuodesta 2008 opintojen harjoittelujakson alettua.

Asiakkainani on ollut mm psyykkisistä ja muista sairauksista, uupumuksesta, masennuksesta, syömishäiriöistä kärsiviä ihmisiä. Osa asiakkaistani ovat halunneet tulla terapiaan vain saadakseen energiaa ja mielenrauhaa.

Ekspressiivisessä taideterapiassa muodostuu kolmiosuhde, jossa taide toimii asiakkaan ja terapeutin lisäksi kolmantena osapuolena. Taide kantaa, rikastaa, rauhoittaa ja valaisee.

Terapiassa huomioin asiakkaan turvallisuuden tarpeita ja kunnioitan hänen itsenäisyyttään. Haluan kohdata asiakkaani juuri sellaisena kuin hän on ja haluan hänet kuunnella, nähdä ja hyväksyä. Haluan tarjota monipuolisen ja inspiroivan materiaalivalikoiman.

Luominen eri taidemuodoissa on mielestäni terveydenhoitoa. Kun liikun ja tanssin, löydän energiani ja iloni. Maalatessani värit ja muodot kannattelevat surujani ja murheitani. Runoja kirjoittaessani minulle kirkastuu elämäni moniulotteisuus ja kauneus. Musiikki voi poistaa sisäisiä esteitäni, rauhoittaa ja antaa levon.

Muita minua kiinnostavia asioita ovat elokuvat, kirjat, luonto- ja kulttuurielämykset, antoisat keskustelut, Liikunta, koti ja puutarha.

Galleriassa voit tutustua minun taiteeseeni.