15
AUG
2011

Introduktion till rörelse/dansterapi

Posted By :
Comments : Off

Tid: 29 – 30.10 2011 kl. 10 – 16.

Plats: Wasa Wellness.

Långviksgatan 13, Vasa.

Grupp: 6 – 10 personer.

Du behöver inte ha någon som helst erfarenhet av dans från tidigare. Vi rör oss på ett kravlöst, uttrycksfullt och lekfullt sätt till musik. Att röra sig så kan vara avslappnande, medföra ny kunskap om dig själv, ge ökad närvarokänsla och kontakt inåt. Rörelse och dans i grupp ger en känsla av gemenskap där inte sällan glädje och energi kan delas och smitta av sig. Kursspråket är svenska, vid behov också finska, men du kan uttrycka dig på ditt modersmål om det är finska, svenska eller engelska.

De tekniker vi kommer att jobba med är: grundning, uppvärmning, flöde, spegling, individuell improvisation, avslappningsövning, kontaktimprovisation och autentisk rörelse.

Vi jobbar i grupp, parvis och individuellt. Tid ges till egen reflektion och tid avdelas för respons och delande inom gruppen. Bild och text kommer att vara arbetssätt för att konkretisera det vi upplevt.

Kursledare är Monica Björk, utbildad konstterapeut med inriktning uttryckande konstterapi, var av dans är en av konstformerna, och med pågående fortbildning i dans/rörelse som terapeutiska verktyg.

Under kursdagen avdelas en timme för lunch (12 – 13). Vi har tillgång till microugn och kylskåp, och restauranger i närheten. Du behöver bekväma kläder, och ta också med en vattenflaska, anteckningsmaterial och liggunderlägg.

Kursavgift: 90 euro. Avgiften betalas in på kontot 405590-222213 före kursstart och återbetalas endast vid inhibering av kurs eller frånvaro pga sjukdom. I avgiften ingår material för bildskapande.

Anmäla dig före den 16 oktober till Monica Björk på adressen monica@studioexa.fi eller per telefon 050-5921051. Var vänlig skicka en kort presentation av dig själv och hur det kommer sig att du anmäler dig till den här kursen. Texten skickas till monica@studioexa.fi.